Kom werken bij Prins Schoonmaakdiensten

Uitblinker Wendy Somers: “Ik wil iedereen enthousiasmeren voor het schoonmaakvak.”

Na jarenlang in de horeca, catering en evenementenbranche te hebben gewerkt, maakte Wendy Somers afgelopen jaar -noodgedwongen- de overstap naar de schoonmaakbranche. “De horeca en evenementenbranche zijn hard getroffen door corona. Helaas heeft dat bij mij ook geleid tot werkloosheid”, vertelt Wendy ons. “Stilzitten is echter niets voor mij, dus ik heb een ‘oude liefde afgestoft’ en ben weer in het schoonmaakvak gerold. Inmiddels ben ik alweer acht maanden met veel plezier werkzaam bij Prins Schoonmaakdiensten.”

Tijd om Wendy beter te leren kennen! We spreken onze uitblinkster over haar werk en de ambities die ze heeft: “Ik wil iedereen enthousiasmeren voor het schoonmaakvak!”

Werken als schoonmaker: geen dag is hetzelfde

“Op Indeed zag ik een vacature van Prins Schoonmaakdiensten voorbijkomen voor een school in Vleuterweide”, vertelt Wendy over haar zoektocht naar een nieuwe baan. “Deze sprak mij heel erg aan, omdat ik vroeger al met plezier op een school heb schoongemaakt. Daarnaast werkt een oud-collega van mij ook bij Prins Schoonmaakdiensten en zij heeft altijd hele goede verhalen over het bedrijf. Dus heb ik de gok gewaagd en via de website gesolliciteerd. Dezelfde middag werd ik al gebeld dat ik op gesprek mocht komen en eigenlijk ben ik meteen aangenomen.”

Wendy begon met schoonmaken bij de school in Vleuterweide, maar de afgelopen maanden zijn daar steeds meer panden bijgekomen: “Nu maak ik op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend een kantoorpand schoon, op dinsdagochtend werk ik in een hotel, maandag t/m vrijdag in de namiddag één afdeling op een middelbare school en op dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend maak ik de sauna’s, douches en omkleedruimtes schoon bij wellnessresort SpaSereen. Dat maakt mijn werkweek erg gevarieerd en nooit saai. Vooral als je jezelf bedenkt dat ik naast mijn werk voor Prins Schoonmaakdiensten ook nog kookboeken schrijf en schoonmaak bij Slot Zuylen!”

Schoonmaken: werk om trots op te zijn

Wat Wendy het leukste vindt aan haar werk bij Prins Schoonmaakdiensten? “Het grovere schoonmaakwerk”, zegt ze resoluut. “En daarmee bedoel ik bijvoorbeeld het schrobben van muren en vloeren in de sauna. Of de grotere, eenmalige schoonmaakklussen, zoals een opleverschoonmaak bij het ziekenhuis in Nieuwegein. Maar eigenlijk vind ik het resultaat dat je bereikt nog het allerleukste aan mijn werk. De tevreden gebruikers die genieten van een schoon pand. Ik ben dan ook trots dat ik daar een belangrijke bijdrage aan heb geleverd. Ken je dat blije en trotse gevoel dat je hebt nadat je het hele huis hebt schoongemaakt? Dat gevoel heb ik nu dus elke dag. Bij ieder pand dat ik heb schoongemaakt.”

Kansen krijgen en grijpen

Wanneer we het hebben over de ambities van Wendy dan zou ze graag jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen enthousiasmeren voor het schoonmaakvak. Wendy: “Ik heb zelf ook een tijdje thuisgezeten, maar heb wel ervaren dat je door wilskracht en doorzettingsvermogen een hele hoop kunt bereiken. Sommige mensen hebben een duwtje in de rug nodig om hun doel te kunnen bereiken. En het lijkt mij echt geweldig als ik hen over een aantal jaren dat duwtje kan geven als praktijkbegeleider. Zelf heb ik mijn ‘oude liefde’ weer teruggevonden en dat gun ik anderen ook. Dat ze hun talenten en kwaliteiten in kunnen zetten in een baan waar zoveel voldoening uit te halen is. Maar voordat het zover is, wil ik mij eerst graag verder ontwikkelen als schoonmaakster. En daar speelt Prins een belangrijke rol in. Ik kan hier veel schoonmaakervaring opdoen én krijg de juiste begeleiding vanuit de rayonleiders en voormannen en -vrouwen om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Dat varieert van de uitleg over apparatuur en schoonmaakmiddelen tot de interne opleidingen die je kunt volgen. Ik ben Prins Schoonmaakdiensten heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en ik hoop hier nog vele jaren te mogen werken. Samen met alle bestaande en nieuwe uitblinkers.”

Meer weten over het werken bij Prins Schoonmaakdiensten? Bekijk dan onze vacatures. Of bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de schoonmaak van uw bedrijf? Neem dan hier contact met ons op.

Ook werken bij Prins Schoonmaakdiensten?

Bekijk vacatures