Kom werken bij Prins Schoonmaakdiensten

Uitblinker Nancy Kragten: “schoonmaken is meer dan alleen interieurverzorging”

Vijf jaar geleden begon Nancy –gelijktijdig met haar moeder Ina– met schoonmaken bij Prins Schoonmaakdiensten. Ze geeft in dit interview haar kijk op het schoonmaakvak; waarom het meer is dan alléén een frisse omgeving verzorgen.

Een vertrouwd gevoel

“Ik was op zoek naar een baan met minder stress, waar ik de weekenden en feestdagen vrij zou zijn. Mijn moeder startte in dezelfde periode als interieurverzorger bij Prins Schoonmaakdiensten. Ze vroeg of ik ook meeging”, begint Nancy ons gesprek. Die naam kwam haar al bekend voor, van vroeger: “Ik ging altijd met de broer van Peter Prins om. Zij woonden namelijk in dezelfde flat als mijn oma.” Dat maakte het voor Nancy makkelijker om de sprong te wagen: “Dat je elkaar na zo’n lange tijd weer tegenkomt, is heel bijzonder. Het voelde meteen vertrouwd.”

Interieurzorg én mensenzorg

Bij Prins Schoonmaakdiensten werkt Nancy 30 uur per week. Ze maakt schoon in zalen, panden en onderhoudt ook de sanitaire voorzieningen. “Als je een grote locatie in een korte tijd helemaal spik en span hebt, dan maakt dat je wel trots.” Maar er komt veel meer bij kijken, vertelt Nancy: “Je bent het visitekaartje van Prins Schoonmaakdiensten en van de plek waar je schoonmaakt. Dat wil je ook uitstralen.”

Over de benodigde kwaliteiten in het schoonmaakvak is haar mening scherp: “Je moet snel kunnen werken. Bij aankomst ben je al bezig met het plan van aanpak. Een slakkentempo kan niet. Het is niet alleen maar het verzorgen van een toonbare omgeving. Naast het schoonmaken bouw je ook een band op met de mensen. Je helpt ze zover je kunt, en dat maakt schoonmaken eigenlijk ook een zorgberoep.”

Een werkplek die bij je wensen past

Het werk is stressvrij wanneer ze het vergelijkt met haar vorige baan als cateringbeheerder bij de Universiteit in Utrecht: “Toen ik begon met schoonmaken bij Prins Schoonmaakdiensten, deed ik dat bij drie panden. Eén daarvan was een bejaardentehuis met een reistijd van twee uur. Ik vond het werk en de bewoners ontzettend leuk, maar de reistijd werd mij toch te lang. Toen ik dit aangaf bij Prins Schoonmaakdiensten, hebben we samen gekeken naar een nieuw pand. Een betere locatie die bij mijn wensen paste.”

Dat betekent niet dat Nancy de ouderen van het bejaardentehuis vergeten is. “Zo ga ik nog maandelijks darten met de ouderen uit het bejaardentehuis. Dat is belangrijk voor mij én voor hen.”

De afwisseling in locaties: van kantoorpand tot Kamasutrabeurs

Niet alleen bejaardentehuizen of kantoorpanden zijn Nancy’s schoonmaakbestemmingen. Van de kinderbieb in Schoneveld tot een jongerendisco, en van dagbestedingsruimtes bij Reinaerde tot de Kamasutrabeurs. “Schoonmaken op een beurs van dát kaliber, met díe bekendheid, dat maak je niet snel mee. Dat vond ik echt top! Een uitdaging die ik met beide handen -samen met mijn moeder- heb aangegrepen”, vertelt Nancy enthousiast.

Hoe is het werk bij Prins Schoonmaakdiensten?

Nancy: “Ik heb een gevoel van vrijheid bij Prins Schoonmaakdiensten. En dat is eigenlijk precies waar ik naar zocht toen ik vijf jaar geleden solliciteerde. Nu ben ik de weekenden en met de feestdagen vrij, zodat ik meer vrije tijd overhoud voor mijzelf en mijn familie. Het is heerlijk dat ik onder de mensen werk en gezellig een praatje kan maken.”, vertelt Nancy.

Over het werken in de schoonmaak voegt ze nog toe: “Het verdient goed en het is niet zo gemakkelijk als mensen denken. Je moet er wél het type voor zijn. Ik zit hier prima op mijn plek. Mijn moeder is net met pensioen gegaan, maar ik zie mijzelf nog zeker jaren bij Prins Schoonmaakdiensten werken.”

Uitblinkers Nancy & Ina Kragten

Meer weten over het werken bij Prins Schoonmaakdiensten? Bekijk dan onze vacatures. Of bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de schoonmaak van uw bedrijf? Neem dan hier contact met ons op.

Ook werken bij Prins Schoonmaakdiensten?

Bekijk vacatures